Alles over evenementen en activiteiten organiseren

Trouwen op een boot: een unieke beleving

Wist je dat je de uitdrukking 'in het huwelijksbootje stappen' ook heel letterlijk kunt nemen, door op een boot te trouwen? Super gaaf en ontzettend romantisch. Zie jij dit wel zitten, lees dan snel verder om meer te weten te komen over deze unieke belevenis.

Altijd een goede reden
Of je nu een eigen boot hebt waar je de nodige uren op doorbrengt, gewoon dol bent op het water of dat het je een gave, speciale manier lijkt om op een boot het ja-woord te geven, er is altijd wel een goede reden te trouwen op een boot. Zelfs al ben je snel zeeziek, dan hoeft dit nog geen reden te vormen om een andere locatie te moeten kiezen. De meeste boten zijn namelijk erg stabiel en uitvaren hoeft niet, als je dat niet wenst. Daarnaast geldt: weer of geen weer, de locatie op het water is erg bijzonder. Met mooi weer buiten op het dek, maar net zo gemakkelijk binnen als het weer een beetje tegenzit. De juiste sfeer creëer je zelf.

Soorten huwelijksboten
Je kunt het natuurlijk net zo groots aanpakken als dat je zelf wilt. Van een zeilbootje tot een echt cruiseschip, het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat. Veel boten zijn een officiële trouwlocatie. Je hebt doorgaans de keuze om aan wal het ja-woord te geven of dit te doen tijdens de vaart. Het eerste komt het meest voor, waarna de boot een ronde zal maken.

Factoren die van invloed zijn
Denk jij er aan om te trouwen op een boot? Dan zijn er natuurlijk wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zo is je beschikbare budget een belangrijke factor die van invloed is op jouw keuze. Ook voor welke boot je kiest, is hiervan afhankelijk. Daarnaast heb je te maken met het aantal beschikbare plaatsen die een boot heeft voor je gasten. Je zult dus goed moeten kijken wat er mogelijk is, voordat je iets vastlegt. Het zou zonde zijn als je niet iedereen er bij kunt hebben die je graag uitnodigt voor dit bijzondere moment.
Op zoek naar een alles in 1 locatie en heeft een boot je voorkeur? Dan informeer je het beste vooraf naar de mogelijkheden omtrent eten, drinken en (live) muziek. Zou het plaatje voor jou pas compleet zijn als je ook kunt overnachten op de boot? Dan is ook dit iets om rekening mee te houden. Niet elke boot om op trouwen biedt namelijk deze mogelijkheid.